Campania „Un Paște Mai Bun-2022”, organizată de Fundația Tuna în colaborare cu Fundația Lumina, a ajuns anul acesta in satul Sibioara din comuna Lumina.

Proiectul își propune să ajute peste 10 000 de familii din România să se bucure de un Paște mai bun, volutarii fundațiilor Tuna și Lumina oferindu-le alimente de bază și dulciuri pentru copii  în urma campaniilor de strângeri de donații ale acestor fundații.

„Când donăm, când ajutăm, cu toții ne simțim mai buni, deoarece prin gestul nostru, oricât de mic, știm că aducem un zâmbet pe fața unui copil sau a unui adult care se confruntă cu probleme grele în viața de zi cu zi. De asemenea, prin astfel de acțiuni putem să-i învățăm pe copii că e important să ajute, să se implice și să-i susțină pe cei mai puțin norocoși. Le mulțumim prietenilor Școlilor Lumina, persoanelor publice și al tuturor celor care cred în valoarea gesturilor mici, venite din suflet”, spun reprezentanții Fundației.

Fundația Tuna își desfașoară activitatea în România încă din anul 1995, organizând anual diferite activități culturale şi intensificând dezvoltarea prieteniei şi ințelegerii dintre Turcia și România, prin atașament reciproc; construiește diferite punți de legatură, cu scopul ca cetățenii celor două țări să interacționeze și să se cunoască mai bine.  Fundatia are peste 250 de voluntari, o parte dintre aceștiasunt cetățeni români, după aproape o decadă sau mai bine de când s-au mutat în România.

Orice început a venit cu provocări: lingvistice, materiale, culturale, dar ospitalitatea românilor și deschiderea față de comunitatea turcă, în ciuda istoriei comune cam zbuciumate, le-a dat curaj acestora să rămînă aici, să se adapteze și chiar să se bucure de privilegiile de a trăi într-un stat democratic. La început, activitatea de bază a fundației avea o componentă socială, dorind să ajute la dezvoltarea comunităților și regiunilor defavorizate din România prin repartizarea ajutoarelor primite din Turcia, ulterior, prin amintirea sărbătorilor precum Kurban, Ramadan, fundația a reușit, în același timp, să facă cunoscută cultura turcă, obiceiurile, tradițiile, arta și folclorul turcesc.

 

Print Friendly, PDF & Email