La mulți ani Lumina !

9 mai este o zi cu dublă însemnătate pentru locuitorii comunei care an de an profitau de acest prilej pentru a se aduna în centrul comunei și a sărbători.

In această zi, în anul 1989, se înființa din punct de vedere administrativ comuna Lumina, unitate administrativ teritorială formată din satele Lumina, Oituz si Sibioara.

Tot pe 9 mai, în fiecare an, este marcată Ziua Europei, o zi ce sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa. Decizia privind instituirea Zilei Europei a fost luată în 1985, în cadrul Consiliului European de la Milano, pentru că la 9 mai 1950, într-un discurs ţinut la Paris, ministrul de atunci al afacerilor externe, Robert Schuman, propunea plasarea producţiei de cărbune şi oţel sub controlul unei autorităţi comune, punând astfel piatra de temelie a Uniunii Europene. România s-a alăturat și ea acestei familii în 2007 și împărtășește aceleași valori cu alte 26 de state membre si peste 500 de milioane de locuitori.

Ziua de 9 mai a reprezentat în ultimii ani un prilej pentru ca cetățenii din comună să se adune și să sărbătorească împreuna dar să și admire și să susțină tinerii talentați ai comunei precum și să își arate prețuirea si respectul față de toți cei care au contribuit în timp la dezvoltarea acestei comune.

La fel ca și anul trecut, situația epidemiologică actuală nu a permis ca autoritățile locale să organizeze evenimente sau adunări populare.

Va invităm însă sa descoperiți o bucată din istoria comunei noastre în paginile dedicate de pe pagina de internet a instituției noastre.

Adresăm toată considerația noastră tuturor cetățenilor localității noastre cărora le mulțumim pentru sprijinul oferit, implicarea si spiritul civic de care au dat dovadă.

Împărtășim aceleași valori europene și, deși este un drum greu, plin de provocări, sperăm să facem din comuna Lumina o localitate cu adevărat europeană, oferindu-le cetățenilor toate condițiile de trai de care au nevoie. In cei 32 de ani de la înființare, comuna noastră a cunoscut o dezvoltare impresionantă iar autoritățile locale au investit constant în infrastructură, educație, cultură, sănătate s.a.m.d. Drumul la care am pornit este unul destul de lung și vom continua să facem aceste investiții pentru a le oferi tuturor cetățenilor din localitate aceleași standarde de trai. Unitatea și solidaritatea cetățenilor sunt elemente fundamentale ale Uniunii Europene pentru că suntem mai puternici atunci când lucrăm împreună.

Să profităm de această dublă sărbătoare pentru a reflecta la trecut, la toate realizările noastre de până acum, să conștientizăm toate provocările prezentului și să ne angajăm că vom continua să construim un viitor mai bun pentru locuitorii acestei comune.

Print Friendly, PDF & Email