In acest articol regasiti informatii referitoare la implementarea proiectului LESS “Little energy super stars” cod 2020/512275

FISA PROIECTULUI

Promotorul proiectuluiPrimăria comunei Lumina din judeţul Constanţa
Valoarea totală a proiectului213.571 Euro
Obiectivul general al proiectuluiImplementarea unui set integrat de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice şi reducerii emisiilor de CO2 la nivelul a patru clădiri publice din raza unităţii administrativ teritoriale a comunei Lumina, şi alinierea la standardele şi cerinţele de performanţă energetică europene.
Grupul ţintă932 de elevi, 73 de cadre didactice şi 12 persoane din structura administrativă din cadrul:

·           Căminului Cultural Lumina

·           Şcolii Gimnaziale nr. 2 Oituz

·           Şcolii  Vechi Lumina

·           Şcolii Gimnaziale nr. 1 Lumina

Obiectivele specifice ale proiectului·           Reducerea consumului de energie cu 313,69 MW/an;

·           Scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră (tone echivalent CO2), cu 84,64 t/an;

·           Reducerea cu 14568 Euro a costurilor aferente  cheltuielilor cu energia electrică.

Principalele măsuri de eficientizare energetică·           Anveloparea clădirilor

·           Înlocuirea tâmplăriilor

·           Termoizolarea planşeelor

·           Instalarea de centrale termice murale în condensaţie

Durata proiectului30 de luni

STADIUL PROIECTULUI

Managementul proiectuluiEchipa de proiect desemnata de Promotorul de proiect a fost constituita, fiind asistata de servicii externalizate specializate in implementarea proiectelor cu fonduri nerambursabile.

Pentru asigurarea unei optime cooperari si transparente cu Grupul Tinta al proiectului, Promotorul de proiect a desfasurat o sedinta tematica in data de 28 aprilie a.c., in vederea punctarii modului si calendarului de desfasurare a lucrarilor si a manierei in care lucrarile vor afecta la minim – activitatile educationale si culturale ale edificiilor publice vizate de proectul LESS.

Calendarul Rapoartelor de Rambursare a fost stabilit si convenit cu reprezentantii Finantatorului, la fiecare semestru de implementare Promotorul de proiect avand obligatia transmiterii unui Raport narativ si financiar, alaturi de solicitarea de rambursare a cheltuielilor efectuate.

Solicitarea de avans plata a fost transmisa de Promotorul de proiect si aprobata de Finantator.

In primul semestru de implementare, Finantatorul prin intermediul expertilor sai, a fost alaturi de Promotorul de proiect (sedinte online, asistenta prin email si telefonica).

Toate  contractele de servicii aferente implementarii proiectului au fost finalizate prin intermediul platformei electronice SEAP.

Publicitatea proiectuluiIn vederea asigurarii vizibilitatii proiectului si a programului finantator, in data de 29 martie 2021 a fost publicat intr-un ziar de interes national, un comunicat in care este prezentat proiectul LESS. Totodata, pe website-ul  Promotorului de proiect a fost realizata o sub-pagina dedicata proiectului LESS in care sunt publicate informatii vis-à-vis de modul de implementare al proiectului.

https://www.primaria-lumina.ro/proiect-less-innovation-norway/

Lucrarile eligibile de eficienta energetica din cadrul proiectuluiIn primul semestru de implementare al proiectului, Promotorul de proiect a realizat achizitia serviciului de proiectare pentru lucrarile de eficientizare energetica, documentatia tehnica fiind necesara pentru intocmirea documentatiei de atribuire prin procedura simplificata a contractului de lucrari.

 

Lucrarile eligibile de eficientizareenergetica sunt dupacumurmeaza:

Caminul Cultural Lumina:

1) izolarea peretilor exteriori cu polistiren expandat ignifugat de fatadt de 10 cm grosime protejat cu o masa de spaclu de minim 5 mm grosime si tencuiala acrilica structurata de minim 2 mm grosime. Soclul cladirii se va izola cu poliestiren extrudat de 10 cm, inclusiv partea de sub cota terenului pana la o adancime de 50 cm.

2) izolarea suplimentara a podului cu vata bazaltica 20 cm.

3) modernizarea ferestrelor si a usior exterioare prin înlocuirea tâmplariei exterioare cu

tâmplarie performanta, cu rama din PVC în sistem pentacameral, avand Rmin≥0.7 kWh/m2an, cu geam termoizolant.

4) izolarea termica a placii de beton de pe sol, cu placi din polistiren expandat de min. 10 cm grosime si protejarea cu o sapa armata de 5 cm.

5) inlocuirea centralelor existente cu 2 centrale murale în condensatie, cu ardere controlata

functionând cu gaz natural.

 

Scoala Gimnaziala nr. 2 Oituz

1) izolarea peretilor exteriori cu polistiren expandat ignifugat de fatada de 10 cm grosime protejat cu o masa  de spaclu de minim 5 mm grosime si tencuiala acrilica  structurată de minim 2 mm grosime. Soclul cladirii se vaizola cu poliestiren extrudat de 10 cm, inclusiv partea de

sub cota terenului pana la o adancime de 50 cm.

2) izolarea suplimentara a podului cu vata bazaltica 20 cm

 

Scoala Veche Lumina

1) izolarea peretilor exteriori cu polistiren expandat ignifugat de fatada de 10 cm grosime protejat cu o masa de spaclu de minim 5 mm grosime şi tencuiala acrilica structurata de minim 2 mm grosime. Soclul cladirii se va izola cu poliestiren extrudat de 10 cm, inclusiv partea de sub cota terenului pana la o adancime de 50 cm.

2) izolarea suplimentara a podului cu vata bazaltica 20 cm.

3) inlocuirea centralelor existente cu 2 centrale murale în condensatie, cu ardere controlata functionând cu gaz natural

 

Scoala Gimnaziala nr. 1 Lumina

1)izolarea peretilor exteriori cu polistiren expandat ignifugat de fatada de 10 cm grosime protejat cu o masa de spaclu de minim 5 mm grosime si tencuiala acrilica structurata de minim 2 mm grosime. Soclul cladirii se va izola cu poliestiren extrudat de 10 cm, inclusiv partea de sub cota terenului pana la o adancime de 50 cm.

2)izolarea suplimentara a podului cu vata bazaltica 20 cm.

Print Friendly, PDF & Email