Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie si Banca Mondiala, implementeaza proiectul „Elaborarea planului de dezinstitutionalizare a copiilor din institutii si asigurearea ingrijirii acestora in comunitate”.

In acest sens, pentru realizarea obiectivelor asumate, se doreste extinderea retelei de asistenti maternali profesionisti la nivelul judetului Constanta.

Conditiile necesare pentru desfasurarea activitatii de asistent maternal profesionist prevazute de legislatia actuala sunt:

  • solicitantii sa fie absolventi a cel putin 10 clase;
  • solicitantii nu pot indeplini cumulativ calitatea de asistenti personali si asistenti maternali profesionisti;
  • solicitantii nu pot indeplini cumulativ calitatea de pensionari si calitatea de asistenti maternali profesionisti;
  • solicitantii trebuie sa aiba drept de folosinta asupra locuintei (demonstrat cu acte) si sa asigure o camera separata, amenajata special pentru copiii ce urmeaza a fi primiti in plasament;
  • solicitantii trebuie sa prezinte disponibilitate pentru a primi in plasament cel putin doi copii;
  • solicitantul trebuie sa primeasca aviz favorabil exercitarii profesiei de asistent maternal profesionist, in urma evaluarii psihologie efectuata de psihologul Biroului Alternative de top Familial din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta (evaluarea psihologica se va efectua, de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc sa devina asistenti maternali profesionisti);
  • solicitantii sa aiba o stare de sanatate buna, atestata: prin certificat medical eliberata de policlinica teritoriala.

Persoanele doritoare se pot adresa de luni-joi, intre orele 8:00-16:30 si vineri intre orele 8:00-14:00 la Sediul Serviciul Management de Caz pentru Copil – Biroul Alternative de Tip Familial din Constanta, str. Ciprian Porumbescu nr. 2, judetul Constanta sau la numarul de telefon 0241/488650.

Print Friendly, PDF & Email