Stimați cetățeni,

Una din problemele cel mai des reclamate de locuitorii din comuna Lumina este cea a câinilor fără stăpân din localitate.

Ca urmare a modificărilor legislative, pentru a gestiona această problemă, autoritățile locale trebuie să înființeze un Serviciu Public de Gestionare a Cainilor fără stăpân sau să concesioneze acest serviciu unei societăți autorizate.

Până la actualizarea documentației în vederea organizării licitației publice de concesionare a acestui Serviciu, Consiliul Local Lumina a aprobat Hotărârea nr.94/2021 de atribuire temporară a serviciilor de gestionare a cainilor fără stăpân.

Astfel, în urma atribuirii acestui contract vă anunțăm că începând cu data de 30 iunie 2021, reprezentantii societatii contractate vor interveni pe străzi pentru ridicarea câinilor fără stăpân din localitate.

Având în vedere acest aspect anunțăm locuitorii comunei Lumina să își supravegheze animalele de companie în următoarele zile și să le țină închise în propriile curți. Echipele de ecarisaj vor ridica orice câini lăsați liberi pe stradă. Mai mult decât atât, întrucât firma ce se va ocupa de ridicarea câinilor fără stăpân are sediul in București, cei ce vor dori să recupereze câinii ridicați de pe stradă vor trebui să se deplaseze la București.

Vă mulțumim pentru înțelegere !

Print Friendly, PDF & Email