Stimati cetateni,

In contextul in care la nivel national a debutat Etapa a III-a din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19, ce prespune vaccinarea populatiei generale, va aducem la cunostinta faptul ca va puteti programa pentru a efectua un vaccin aprobat in mod gratuit pe platforma nationala:

https://vaccinare-covid.gov.ro/

Lista de vaccinuri autorizate in România este disponibila aici.

Pentru a va programa in vederea vaccinarii puteti sa accesati platforma de vaccinare disponibila aici. ATENTIE: Vaccinarea este gratuită și nu este obligatorie. In momentul de fata sunt deschise liste de asteptare pentru toti cei interesati sa se vaccineze si nu gasesc locuri disponibile. Tot pe platforma de programari este disponibila si harta centrelor de vaccinare iar pentru lista centrelor din judetul Constanta puteti consulta aceasta lista.

Intrucat toata populatia este eligibila pentru vaccinare, pe platforma de programare se va accesa butonul albastru MA PROGRAMEZ, urmand sa vi se solicite crearea unui cont de utilizator. Persoanele peste 65 de ani pot creea un cont pe baza de CNP in timp ce toti ceilalti vor creea un cont pe baza unei adrese de e-mail si a unui numar de telefon valid.

Pentru suport, în vederea programării la vaccinare, vă rugăm să apelați numărul unic național – 021.414.44.25. De asemenea cititi Manualul de utilizare pentru a urmari toti pașii necesari. 

Facem precizarea ca Potrivit reglementărilor Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice pot opta pentru programare la vaccinare prin intermediul medicului de familie. Ghidul pentru medicii de familie este disponibil aici.

 

Print Friendly, PDF & Email