Autoritatile publice din Comuna Lumina au pe agenda de lucru realizarea unor obiective de maxima importanta pentru locuitorii comunei Lumina.

In ultimele sedinte ale consiliului Local Lumina, primarul comunei, domnul Ioan Roman, a initiat cateva proiecte aflate pe lista de prioritati ale adminstratiei locale.  Astfel, acesta isi doreste demararea unor proiecte importante de reabilitare si asflatare a drumurilor din intreaga comuna.

Avand in vedere ca lucrarile de asfaltare ale drumurilor din localitate reprezinta un efort financiar important care trebuie sustinut fie din bugetul local si a faptului ca pentru un asemenea proiect este nevoie de asemenea si de o serie intreaga de proceduri birocratice, autoritatile se afla in momentul de fata in stadiul de lucru al proiectarii.

Pentru inceput consilierii locali au aprobat doua proiecte de reabilitare si asfaltare a strazilor din localitatea. Aflat intr-o stare avansata de degradare, drumul de acces in localitatea Oituz va fi asfaltat. In acest sens au aprobat un proiect de hotarare de „Refacere a tramei stradale pe strada principala din localitatea Oituz”. Proiectul presupune reabilitarea si asfaltarea a 1620 ml, consilierii locali aproband suma de 514000 lei pentru executarea lucrarilor.

De asemenea, consilierii locali au aprobat si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „Asfaltare strada Bradului, comuna Lumina”. Pentru realizarea acestui obiectiv a fost alocata suma de 335.683 lei  din bugetul local al comunei Lumina.

Autoritatile locale au pe masa de lucru si alte proiecte importante, printre acestea aflandu-se si aprobarea proiectului de refacere a trotuarului de pe Strada Mare ce a fost desfiintat dupa ce aceasta strada a fost asfaltata in primavara acestui an.

Print Friendly, PDF & Email