canalizare lumina

Autoritatile locale din Lumina au depus si obtinut finantare pentru un proiect important de extindere a retelei de canalizare din comuna.

Este vorba despre proiectul “Extensie retele de canalizare Menajera Zona B2+ Aleea Narciselor, str. Prelungirea Iasomiei si Str. Garii, loc. Lumina“.

Proiectul de extindere a retelei de canalizare,  vizeaza introducerea sistemului de canalizare a apelor uzate pe strazile Prelungirea Iasomiei, Aleea Narciselor, Murelor, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Mihai Viteazu, Cuza Voda, Carol, Independentei, Marasesti, Ferdinand, Belsugului, Dumitru Comsa.

Lucrarile de executie au inceput in aceasta primavara si continua pana la finalizarea lucrarilor pe toate strazile din proiect.

Introducerea sistemului de canalizare a apelor menajere din comuna Lumina a început din anul 2006 și s-au finalizat în 2012. Odată cu dezvoltarea noilor cartiere, rețeaua de canalizare a trebuit extinsă. Pe parcursul ultimilor ani au fost implementate o serie de proiecte ce au vizat extinderea retelei, iar proiectul de fata a vizat un numar de 13 străzi.

După finalizarea lucrărilor de introducere a conductelor de canalizare, lucrarea va fi predata către SC RAJA SA iar cetățenii din comuna se vor adresa către RAJA pentru a depune cereri în vederea racordarii, la sistemul de canalizare.

Imi doresc să se racordeze cât mai mulți cetățeni din cartierul respectiv. Din punctul meu de vedere ar trebui toți, dar nu cred că există această posibilitate deoarece resursele financiare ale fiecărei familii sunt diferite”, a precizat primarul Ioan Roman intr-un interviu pentru publicatia CTNEWS.

Finalizarea acestor lucrari de extindere a retelei de canalizare este importanta pentru că odată ce cetatenii se vor racorda la sistemul de canalizare vor putea demara și lucrările de asfaltare a acestor străzi.

Lungimea totala a retelei de canalizare este de 3.9 km iar valoarea necesara de la bugetul de stat pentru realizarea obiectivului de investiii se ridica la 2.590.935 lei cu TVA (575.764 euro), diferența până la valoarea totala de aproximativ 3 milioane de lei fiind suportata de la bugetul local.

Print Friendly, PDF & Email