Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanța ar putea introduce noi trasee. Conducerea regiei încearcă să răspundă solicitărilor venite de la călătorii care circulă pe rutele Constanța – Lumina şi Constanța – Năvodari. Pentru a putea introduce noi trasee, RATC face un studiu de mobilitate pentru a stabili care sunt necesităţile pe aceste rute, se arată intr-un articol publicat de ziarul Ziua de Constanța.

La ora actuală, se finalizează un studiu de mobilitate la nivelul Primăriei Constanţa şi al Zonei Metropolitane. Este un proiect finanţat de BERD şi, în urma acestui studiu, se vor vedea deplasările populaţiei dinspre Năvodari spre Constanţa şi invers. La fel se întâmplă şi pentru ruta Lumina spre Constanţa şi invers. Se va calcula acest volum al deplasărilor şi, în funcţie de rezultat, bănuiesc că se vor propune nişte trasee”, a declarat Marius Brătulescu, şef Serviciu Exploatare în cadrul RATC.

Acest studiu vine ca urmare a plângerilor navetiştilor care circulă zilnic pe aceste rute pentru că lucrează sau studiază în Constanţa. Navetiştii dinspre Năvodari, Lumina şi Ovidiu spre Constanţa reclamă faptul că sunt înghesuiţi în microbuzele care îi transportă spre oraşul-capitală a judeţului de la malul mării.

Anul trecut, a avut loc o licitaţie pentru traseele judeţene. Deci sunt acoperite aceste trasee pe o perioadă de cinci ani de către societăţile particulare. Legea cum este la ora actuală nu îţi permite să funcţionezi pe acelaşi traseu. Dacă mai mult de 80% din traseu este comun cu al celui care a licitat, nu ai voie să te suprapui cu un altul. Şi în acest caz nu văd cum se va putea realiza din punct de vedere legal. Până când cadrul legislativ nu va fi clar, nu vom putea să participăm la licitaţie, unde ne vor trebui bani şi autobuze interurbane sau urbane cu locuri”, a adăugat Marius Brătulescu.

 

Print Friendly, PDF & Email