Autoritățile locale au demarat lucrările de modernizare a străzii Belșugului din Lumina, ce urmează să fie asfaltată în perioada următoare.

Str. Belșugului din localitate a devenit intens circulată devenind o nouă cale de intrare în Lumina, prin partea de est, dinspre Năvodari. Aceasta face legătura cu str. I.C. Brătianu (vechiul drum spre Năvodari – pe la U.S.A.S. – fabrica de îngrășaminte chimice) dar și spre Cimitirul nr. 3 din localitate.

Ca urmare a creșterii traficului de autovehicule și ținând cont de faptul că în zona respectivă au avut loc lucrări de modernizare a străzilor din cartierul domnitorilor, Consiliul Local Lumina a aprobat întocmirea documentației dar și indicatorii tehnico-economici  pentru proiectul „Modernizare  strada Belșugului, comuna Lumina, jud. Constanța”. Conform Hotărârii Consiliului urmează să fie efectuate lucrări pe o suprafață de 0,557 km. Lucrările presupun, pe lângă asfaltarea străzii, amenajarea de platforme de întâlnire, acostamente, rigole și zone de acces în curți.

Lucrările de execuție au demarat în luna iunie iar în momentul de față constructorul așteaptă intervenția în teren a operatorului SC RAJA SA, care deține în zona vizată de lucrări o conductă de alimentare cu apă.

Se preconizează ca lucrările de execuție pe strada Belșugului din localitate să fie finalizate în toamna acestui an.

Print Friendly, PDF & Email