Lucrarile la constructia noi creșe din comuna lumina continua in ritm alert.

In aceasta dimineata reprezentantii Companiei Nationale de Investistii alaturi de primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, au efectuat o vizita pe santierul proiectului.

Demarate la finalul lunii martie, lucrarile de constructie au avansat, fiind turnata deja temelia. S-a lucrat de asemenea si la racordurile pentru rețelele de utilități.


De altfel, conform proiectului, primăria se asigura ca racordarea la utilitati se va face in cel mai scurt timp posibil.

Proiectul “Construire cresă mica”, din str. Morii nr. 79, a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Dezvoltarii Lucrarilor publice si Administratiei, nr. 280/24.02.2022. Din acel moment au urmat o serie de pasi administrativi pentru realizarea investiției. Au fost emise hotărâri de consiliu si predarea amplasamentului, asigurarea finantarii pentru racordurile la utilitati etc. Alte proceduri derulate in acest timp fac referire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, certificate de urbanism, obținerea de avize de principiu s.a. De altfel, Autorizația de construcție emisă de Primăria Lumina la solicitarea Companiei Naționale de Investitii a fost eliberată in anul 2023. Lucrările au demarat efectiv în luna martie 2024.


Avand in vedere toate aceste proceduri stufoase și birocratice, primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru a solicitat reprezentanților Companiei Nationale de Investitii ca lucrările sa se desfasoare conform graficului.

Reprezentantii CNI sunt optimisti ca lucrarile de constructie vor fi finalizate in toamna acestui an.

Proiectul din comuna Lumina este de tipul Cresa mica (4 grupe, capacitate totala 40 de copii).