Directia Agricola Judeteana Constanta anunta ca in conformitate cu prevederile HG 500/13.07.2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”, crescatorii de ovine vor primi un sprijin financiar sub forma de ajutor de minimis, de 1 leu/kg pentru lana comercializata.

Bugetul total al programului este de 36 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, iar valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar este de mai 15000 euro pe durata a trei exercitii finaciare, respectiv 2016, 2017 si 2018. Beneficiarii programului pot fi: persoanele fizice care au atestat de producator, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, persoanele juridice si orice forme asociative cu personalitate juridica.

Derularea sprijinului se va face prin Directia Agricola Judeteana Constanta, in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii mentionate, categoriile de beneficiari mentionati mai sus, urmand a depune o cerere de inscriere in program, insotita de documentele precizate in HG 500/2017.

De asemenea beneficarii trebuie sa detina o exploatatie de ovine inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor si sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului.

Print Friendly, PDF & Email