Din primavara, locuitorii din comuna Lumina isi vor putea plange mortii in noua casa mortuara, ridicata in curtea bisericii ortodoxe din localitate. Banii s-au terminat insa, iar administratia locala nu a apucat sa faca decat fundatia constructiei. Avand in vedere ca nu ar mai fi avut bani in bugetul local pentru continuarea lucrarilor, primarul Dumitru Chiru a solicitat sprijin Guvernului.

„Aveam nevoie de o casa mortuara pentru ca avem 12.000 de locuitori si niciun astfel de spatiu. Oamenii nu aveau unde sa organizeze priveghiul si nici unde sa faca pomenile. Am solicitat Ministerului Culturii fonduri pentru finalizarea constructiei si am primit 250 mii de lei. Cu acesti bani vom ridica cladirea si apoi o vom si utila”, a declarat Dumitru Chiru. El a explicat ca viitoarea casa mortuara va avea trei incaperi pentru priveghi, o sala de mese si o bucatarie.

Alti 250 de mii de lei au fost alocati de Ministerul Cuturii pentru finalizarea constructiei bisericii catolice din localitate. Primarul spune ca, la fel ca in cazul casei mortuare, constructia a fost inceputa de administratia locala cu fonduri din bugetul local, dar nu au mai existat bani pentru finalizarea ei. „Cu banii alocati vom imprejmui constructia, vom amenaja curtea si vom picta biserica. Sper sa ne ajunga. Daca nu, vom incerca, in functie de banii pe care ii vom mai avea, sa alocam din bugetul local alte fonduri pentru a finaliza in totalitate lucrarile”, a mai spus Chiru.

Sursa: Graiul Dobrogei

Print Friendly, PDF & Email