Campania „Opriți Pesta Porcină Africană” face parte din eforturile continue ale Comisiei Europene și ale altor organisme internaționale de a stopa răspândirea PPA în Uniunea Europeană și în țările vecine.

Organizată de European Food Safety Authority (EFSA) se adresează fermierilor, gospodarilor, medicilor veterinari, vânătorilor, entităților locale, în general celor care vin în contact cu porcii și mistreții sau au capacități decizionale pe acest subiect.

„Oprirea pestei porcine africane” a fost extinsă pentru al treilea an consecutiv. Este condusă în parteneriat cu autoritățile locale din optsprezece țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România participă voluntar la această campanie, care urmărește să crească gradul de conștientizare în rândul populației pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

 

Print Friendly, PDF & Email