Asociația Civicum Voluntaris în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă «Albatros» Constanţa, reia seria de caravane dedicate îngrijirii și înfrumusețării doamnelor și domnișoarelor din mediul rural al județului Constanța, în cadrul proiectului UCENICII FRUMUSEȚII.

Lansat în luna martie a acestui an, UCENICII FRUMUSEȚII este un proiect ambițios, în cadrul căruia s-au derulat până în prezent caravane de îngrijire – înfrumusețare pentru doamnele și domnișoarele din localitățile Tortoman, Aliman, Seimeni, iar în Siminoc pentru copii, de ziua lor, pe 1 iunie.

Ucenicii Frumuseții sunt de fapt, cele două categorii de beneficiari principali ai proiectului, respectiv 25 elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Albatros” Constanța și 15 cursanți de postliceală la același profil, de frizerie-coafură-cosmetică.

civicum_5

Împreună cu mentorii lor, specialiști ai saloanelor de îngrijire – înfrumusețare, ucenicii frumuseții oferă sesiuni gratuite în cadrul cărora aleg cele mai potrivite nuanțe și metode, pentru a pune în valoare chipul și părul doamnelor și domnișoarelor din Lumina pe 17 octombrie, din Peștera pe 24 octombrie și din Topraisar pe 31 octombrie.

Toată această activitate se materializează în ore de practică pentru ucenicii frumuseții, care acumulează experința necesară pentru creșterea șanselor de angajare.

Comuna Lumina a găzduit echipa Ucenicii Frumuseții, sosită cu hotărârea de a demonstra că „Țara lui Andrei” se clădește cu dăruire, dorință de a învăța și multă implicare: 30 de doamne și domnișoare au fost convinse că frumusețea nu are vârstă.

civicum6

În ansamblu, UCENICII FRUMUSEȚII încearcă să schimbe în sens pozitiv mentalitățile și atitudinile tuturor celor implicați în acest proiect, reprezentanți ai societății civile, ai autorităților publice și patronatului, cu toții fiind conștienți de faptul că eforturile comune pot îmbunătăți viața comunităților.

Proiectul este sponsorizat de Fundația PACT cu susținerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanțare Idei din Țara lui Andrei.

Print Friendly, PDF & Email