Primaria comunei Lumina are in planuri demararea unui proiect de dezvoltare a unui cartier de case intr-o zona rezidentiala a localitatii Lumina.

Potrivit declaratiilor dl. Dumitru Chiru, primarul comunei Lumina, noul cartier va beneficia de o si mai mare atentie. Pana in prezent primaria a acordat loturi de casa pentru tineri, in baza Legii 15/2003 sau in concesiune, pe care acestia urmau sa isi ridice o locuinta. Pasul urmator a fost si ramane in continuare aisgurarea utilitatilor in zona: apa, curent, canalizare, gaze.

In momentul de fata, Primaria si Consiliul Local doresc sa concesioneze loturi de casa pe care beneficiarii sa construiasca o locuinta alegand unul din proiectele ce vor fi puse la dispozitie de catre primarie.

O alta varianta ar putea fi un parteneriat public-privat prin care Primaria Comunei Lumina va incheia un acord cu un investitor, constructor, banca etc. Astfel institutia va pune la dispozitie terenul, investitorul va construi casa iar aceasta va fi vanduta apoi potentialilor beneficiari.

Pentru a putea demara acest proiect, Primaria Comunei Lumina invita persoanele interesate sa faca cereri pentru a sustine proiectul de dezvoltare a uni cartier de case in zona rezidentiala a comunei pe care sa le depuna la compartimenul C.I.C din cadrul Primariei Lumina.

Print Friendly, PDF & Email