Urmare a hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit în ședința de lucru de azi, 25.03.2020, având în vedere:

  • decretarea Stării de Urgență pe întreg teritoriul Romaniei, ca urmare a raspandirii infectărilor de COVID-19,
  • dispozițiile din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare;
  • evaluarea realizată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aprobată prin Hotărârea nr. 14 din 24.03.2020;
  • Ordonanța militară nr. 3/2020;
  • ținând cont de numărul de personal insuficient, necesar intervențiilor in cazuri de urgență pe viitor;

Primăria Comunei Lumina, jud. Constanța, anunță recrutarea de persoane care doresc să devină voluntari în cadrul instituţiei.

Voluntarii vor efectua activități necesare în această perioadă (deplasări la domiciliul persoanelor aflate în izolare, bătrâni singuri ce nu pot ieși pentru a își procura alimente, medicamente sau bunuri de strictă necesitate etc.) Pentru deplasări în teren aceștia vor fi dotați cu echipament de protecție în funcție de situație.

Dacă eşti interesat să te alături echipei de voluntari, completează fişa de înscriere, pe care o depui la Registratura instituţiei – Primaria Comunei Lumina, str. Mare nr. 170), sau online, scanata la adresa contact@primaria-lumina.ro.  Alaturi de cerere te rugăm să atașezi o copie după cartea de identitate.

Totodată, în viitor, voluntarii vor avea opțiunea de a efectua acțiuni în alte domenii de activităţi precum:

  1. Asistenţă socială
  2. Cultură şi evenimente publice
  3. Activităţi educative
  4. Informarea comunităţii
  5. Protecţia mediului

Selecţia se face având la bază fişa de inscriere şi verificarea îndeplinirii cumulative a următoarelor condiţii:
• Cunoașterea limbii române scris şi citit,
• Minim 18 ani împliniţi
• O stare de sănătate corespunzătoare activităţilor de voluntariat pentru care s-a optat (starea de sănătate se probează, doar dacă vă solicităm acest lucru, cu certificate medicale sau alte documente),
• declaraţie pe proprie răspundere privind lipsa antecedentelor penale sau cazier, doar dacă vă solicităm acest lucru.

Beneficii:

Ai posibilitatea să te implici în viaţa comunităţii, să îţi dezvolţi abilităţile, cunoştinţele şi să dobândeşti experienţă în domeniile de interes.

Îţi oferim contract şi certificat de voluntariat, în conformitate cu prevederile Legii 78/2014, participare gratuită la formări şi flexibilitate în stabilirea programului de activităţi pe care urmează să le desfăşori!

Va mulțumim pentru implicare !

DOCUMENTE ATASATE:

There are no comments yet.

Lasă un răspuns