Stimati cetateni,

Va aducem la cunostinta ca rata de incidenta a infectarii cu virusul SARS COV-2(coronavirus) in comuna Lumina a crescut, depasind indicele de 6 la mia de locuitori.

In acest sens va informam, ca pe langa masurile deja luate la nivel de UAT, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit in sedinta de indata si a dispus:
– inchiderea tuturor unitatilor comerciale (magazine) neesentiale de pe raza comunei Lumina. In localitate pot functiona in intervalul orar 5-21 doar unitatile de alimentatie publica sau de produse de ingrijire personala si farmaciile;
– inchiderea locurilor de joaca pentru copii (precum cel din parcul central);
– reducerea activitatii in cadrul institutiei Primariei Lumina, in fiecare compartiment desfasurandu-si activitatea un singur functionar. Acolo unde este posibil se lucreaza de la distanta. De asemenea activitatea in cadrul compartimentelor Urbanism si Administratie Publica este suspendata.
– Reprezentantii Postului de Politie Lumina vor instiinta și controla unitatile de alimentatie publica cu privire la limitarea numarului de persoane in interiorul acestora precum si asupra necesitatii de sporire a masurilor de igienizare si dezinfectare, vor asigura alaturi de restul institutiilor implicate, supravegherea activa a persoanelor care se afla in izolare sau carantina la domiciliul pentru a exista siguranta ca acestia respecta masurile speciale si nu pun in pericol sanatatea si integritatea lor sau a altor membri ai comunitatii.

Rugam insistent cetatenii comunei Lumina:
– sa evite deplasarile in exteriorul locuintei si sa faca acest lucru doar daca acest lucru este absolut necesar;
– daca trebuie sa va deplasati in afara locuintei pentru lucruri ce nu suporta amanare va rugam sa retineti ca purtarea mastii de protectie este obligatorie in toate spatiile publice.
– pastrati distanta sociala;
– respectati recomandarile specialistilor referitoare la igiena (spalati-va des pe maini cu apa si sapun);
– evitati pe cat posibil mijloacele de transport in comun iar atunci cand le folositi purtati masca de protectie si evitati contactul cu suprafetele despre care nu stiti daca au fost igienizate. (daca un mijloc de transport e aglomerat asteptati-l pe urmatorul)
– daca nu aveti probleme urgente de rezolvat la diferite institutii publice (inclusiv primaria) amanati deplasarile.
– limitati deplasarile in afara localitatii decat pentru motive bineintemeiate precum urgente, locul de munca … (localitatea Ovidiu ramane in continuare in carantina in timp ce municipiul Constanta va intra in acest week-end)

ACESTEA SUNT RECOMANDARI CARE DACA NU VOR FI RESPECTATE VOR DUCE LA CARANTINAREA LOCALITATII LUMINA.

Va rugam sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra si a celor apropriati si sa anunțați imediat personalul medical în cazul în care
prezentați simptome (febră, tuse, dificultate la respirație, durere în gât).

Va multumim pentru intelegere.

Print Friendly, PDF & Email