Stimati cetateni,
 
Intrucat exista in continuare multe persoane care ne intreaba daca localitatea Lumina mai este in carantina dorim sa precizam ca restrictiile de circulatie pe timpul zilei au fost ridicate pentru localitatea noastra incepand cu data de 19.12.2020, ora 20.
 
Facem precizarea ca raman in continuare valabile unele restrictii impuse de Departamentul pentru Situatii de Urgenta sau Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.
 
Astfel pentru deplasarea in timpul noptii, dupa ora 23, veti avea nevoie de motive intemeiate si de Declaratia pe propria raspundere pentru circulatia in afara locuintei (disponibila aici) sau generare online pe https://formular.sts.ro
 
Totodata daca intentionati sa intrati in localitatile Ovidiu sau Constanta, localitati unde se mentine masura de carantina, veti avea nevoie in continuare de o declaratie pe propria raspundere (modelul acesta)
 
Daca doar tranzitati o localitate carantinata si sunteti oprit de reprezentantii MAI puteti sa prezentati o declaratie pe proprie raspundere de tranzitare (model disponibil aici)
 
De asemenea, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a emis la data de 10.12.2020 HOTĂRÂREA nr. 58 prin care a fost prelungita Starea de Alerta pe teritoriul României, fiind impuse o serie de restrictii generale si locale, si in functie de rata de incidenta de infectare in fiecare localitate.
 
 
Facem precizarea ca rata de incidenta de infectare cu virusul SARS COV-2 in localitatea Lumina, raportata de Directia de Sanatate Publica Constanta la data de 18.12.2020, pentru ultimele 14 zile este de 4,23.
 
Va rugam sa respectati masurile impuse de autoritati si recomandarea de a limita deplasarile in afara locuintei decat daca acest lucru este strict necesar. Daca va deplasati in afara locuintei va rugam sa va protejati atat pe dumneavoastra cat si pe cei din jur purtand masca de protectie in mod corespunzator, pastrand distanta de minim 2m intre dumneavoastra si alte persoane, spalandu-va des pe maini cu apa si sapun.
 
Este deosebit de important sa continuam sa ne protejam atat pe noi cat si pe cei din jur si sa ajutam la scaderea numarului de cazuri de infectare cu COVID. In caz contrar, orice crestere a numarului de cazuri poate duce la reinstituirea masurii de carantinare a localitatii Lumina.
Print Friendly, PDF & Email