La sfarsitul anului trecut operatorii de telefonie din România au făcut pasul către o nouă şi importantă provocare: furnizarea de servicii de Internet mobil de mare viteză, prin infrastructura 4G .

Pentru cei ce folosesc internetul pe telefoanele mobile sau pe tablete, tehnolgia 4G aduce o viteza wireless pe Internet net superioară celei disponibile prin 3G/HSDPA şi chiar prin Wi-Fi. Lăţimea de bandă de până la 100 Mbps ne va oferi un acces la Internet mai rapid ca niciodată. Concret, cu un dispozitiv 4G, putem downloada conţinut cu până la 12.5 MB/s.

Viteza mare presupune şi posibilitatea de a accesa conţinut TV de înaltă definiţie (prin streaming video) sau de a participa la jocuri complexe în multiplayer.

Aflata in prima faza de expansiune la nivel mondial, Romania se afla printre primele tari din Europa in care tehnologia 4G incepe sa se dezvolte. Din pacate implementarea sistemului va dura ceva timp, asa se face ca in momentul de fata cea mai mare neplăcere a utilizatorilor legată de 4G este acoperirea slabă.
Acest lucru nu va fi insa o problema pentru locuitorii comunei Lumina care incepand din aceasta luna se pot lauda ca se afla printre primii locuitori ai judetului, dupa municipiul Constanta, ce beneficiaza de acoperire 4G.

Disponibilitatea serviciului 4G pe raza comunei Lumina este posibila datorita companiei de telecomunicatii Idilis care a inceput implementarea sistemului la nivel national.

Datorita faptului ca in acest moment pe piata exista putine dispozitive capabile sa receptioneze direct semnalul 4G, operatorii de telecomunicatii ofera ca alternative modemuri 4G ce receptioneaza semnalul 4G si vi-l ofera sub forma de internet Wireless pentru dispozitivele pe care le detineti.

Astfel folosindu-se de tehnologia WIMAX, ce reprezinta o dezvoltare a retelelor de tip Wi-Fi, pe care fiecare dintre noi le folosim pentru a accesa Internetul fara fir acasa, la birou sau in locatiile publice, si cu ajutorul unor dispozitive speciale (modemuri mobile sau fixe pentru interior), compania de telecomunicatii Idilis poate oferi acces la internet wireless locuitorilor din comuna Lumina.

Costul accesului la aceste servicii in momentul de fata nu este foarte ridicat, reprezentantii companiei declara ca accesul la internet nelimitat timp de o luna costa aproximativ 57 de lei, echipamentele de conectare fiind gratuite pe durata contractului de 2 ani de zile . Totodata cei interesati de achizitionarea unui astfel de serviciu sau sa obtina mai multe detalii despre acest serviciu sunt invitati sa sune la numarul 0725.679.560 sau sa viziteze site-ul companiei www.idilis.ro

Print Friendly, PDF & Email