Pe 5 ianuarie 2011 a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern prin care comuna Lumina va prelua terenul şi obiectivele aferente unităţii militare din localitate ce a fost desfiinţată în urma cu ceva ani.

Primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, a declarat intr-un interviu acordat ziarului Telegraf că, în 30 de zile de la data publicării actului în Monitorul Oficial, cele 14 hectare de teren şi cele 20 de obiective ale fostei unităţi militare vor fi trecute din proprietatea Jandarmeriei în proprietatea administraţiei locale.

„După ce vor fi ale noastre, ne vom putea face planuri concrete. În principiu, vrem să lotizăm terenul şi să le dăm tinerilor loturi de casă. Dacă vom obţine garanţia că vom primi finanţare pentru construcţia de locuinţe ANL, vom face şi aşa ceva“,
declara domnul Dumitru Chiru pentru cotidianul constantean.

Având în vedere că este o suprafaţa destul de mare de teren, primarul comunei spune că intenţionează să pună bazele unui nou cartier bazându-se şi pe faptul că în zonă se află şi toate utilităţile, respectiv apă, gaze, curent, nemaifiind necesare investiţii pentru introducerea acestora.

In planurile administraţiei se mai află şi construcţia unei gradiniţe şi a unei săli de sport in zona, astfel încât cei care îşi vor ridica o locuinţă aici să aibă toate condiţiile.