Primăria comunei Lumina lucrează în această perioadă la elaborarea studiului de fezabilitate pentru amenajare unui teren de sport la Şcoala cu clasele I-VIII din localitate. Potrivit afirmaţiilor primarului Dumitru Chiru, proiectul este posibil datorită Consiliului Judeţean Constanţa, care a inclus localitatea Lumina în proiectul pilot de amenajare a mai multor terenuri de sport la unele şcoli din judeţul Constanţa, care erau deficitare din acest punct de vedere.

Primarul Comunei Lumina Dumitru Chiru“Lucrăm acum la studiul de fezabilitate, ridicarea topografică şi proiectul tehnic şi sperăm ca, pînă la începutul lunii decembrie, lucrarea să fie finalizată“, a declarat Chiru. Edilul şef al localităţii a adăugat că terenul va avea dimensiunea de 50/30 metri şi va fi dotat cu gazon artificial. Pentru acest proiect, CJC a alocat 200 mii lei.

„Avem avantajul de a executa această lucrare cu forţe proprii, astfel că vom scuti o foarte mare parte din banii destinaţi lucrării efective. Vom închiria utilajele necesare pe care vor lucra angajaţii Primăriei şi vom apela la beneficiarii Legii 416/2001 care vor lucra pe amenajarea terenului de sport“, a mai spus Chiru. Primarul a precizat că are în vedere dotarea terenului de sport cu tribune, vestiare, o sală, duşuri, dar că acest proiect va fi derulat în funcţie de fondurile pe care administraţia locală le va avea la dispoziţie.

Sursa: Telegraf

Print Friendly, PDF & Email