Administratia comunei Lumina a depus un proiect perntru alimentarea cu apa potabila, amenajarea sistemului de canalizare si drumuri in satele Sibioara si Oituz. Proiectul integrat a fost depus in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pe masura 322. „In momentul de fata, in localitatea Oituz exista un sistem de alimentare cu apa potabila, care este foarte vechi. In Sibioara nu exista nici apa, nici canalizare. Speram ca acest proiect sa fie aprobat pentru a demara lucrarile din aceste localitati”, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.

Astfel, in localitatea Sibioara se vor amenaja cite noua km de conducte pentru apa si canalizare, iar in Oituz 12 km de conducte. Beneficiarii acestui proiect sunt cei peste 1.400 de locuitori din cele doua localitati.

Reteaua de gaze aproape de finalizare

Reteaua de gaze din Lumina se va finaliza in aproximativ doua saptamani. Conducerea administratiei locale reprezentata de primarul Dumitru Chiru a declarat ca au fost amplasate conducte pe toti cei 65 de km din comuna.

Scolile si gradinitele se afla in renovare iar copiii si tineretul s-au butut bucura de „Festivalul Sunetul Muzicii”

Scolile si gradinitele din comuna au intrat intr-un proces de renovare pentru deschiderea noului an scolar. Primaria si Consiliul Local Lumina a organizat in perioada 21-23 august 2009 editia a II-a a Festivalului National de Muzica Usoara pentru Tineret si Copii &Sunetul Muzicii”.Festivalul National & Sunetul Muzicii” isi propune descoperirea tinerilor talentati in domeniul muzicii usoare , promovarea si apreciarea acestora la adevarata lor valoare. Festivalul se desfasoara pe patru categorii de varste: 5-8 ani, 9-12 ani, 13-15 ani, 16 -25 ani. Anul acesta s-au inscris la concurs 70 de copii din toata tara. Pretedintele juriului si prezentatorul festivalului a fost Mihai Traistariu. Un alt proiect al administratiei locale in colaborare cu Consiliul Judetean este amenajarea unui teren de sport multifunctional in comuna.

Sistem de canalizare ape uzate in localitatea Lumina. Licitatia pentru lucrari a avut loc saptamana trecuta.

Pe 24 august a avut loc la sediul Primariei Lumina licitatia pentru reabilitarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in localitate. Trei societati comnerciale care si-au depus dosarele au participat la licitatie, si anume S.C ALEX BIULDING SRL si EUROEST SRL, S.C AL STOM COMPANY SRL, S.C T.M.U.C.B Bucuresti. Proiectul &Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare in localitatea Lumina, judetul Constanta” are o valoare de 23.482.373 RON (6.884.913 Euro). Proiectul face parte dintr-un proiect mai amplu si cu o valoare mai mare in care sunt implicati atat administratia locala cat si Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta care va realiza lucrari de extindere a retelei de canalizare pe o distanta de 5.5 km si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa pe strazile Narciselor, Morii si Navodari. La incheierea proiectului locuitorii comunei Lumina vor beneficia de un sistem de canalizare de 31.765 ml precum si de o statie de pompare de putere mai mare care va trimite apele uzate catre Statia de Pompare de mare capacitate de la Navodari. Programul &Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare in localitatea Lumina, judetul Constanta, depus de Primaria Lumina, include si lucrari de introducere a unui sistem de colectoare menajere pe o distanta de 26265 ml precum si conducte de refulare pe o distansa de 6400ml. Totodata, se se va reabilita si sistemul de alimentare cu apa de pe strada Morii.

Sursa: Graiul Dobrogei

Print Friendly, PDF & Email