Primăria comunei Lumina aşteaptă finanţarea unui proiect pentru extinderea Şcolii nr. 1 cu clasele I – VIII din localitate cu încă opt săli de clasă. Potrivit afirmaţiilor primarului Dumitru Chiru, proiectul a fost declarat eligibil, dar va fi cuprins în finanţare anul viitor.

„Am primit o adresă oficială prin care am fost informaţi că proiectul a fost declarat eligibil, dar a rămas în rezervă în funcţie de finanţarea care va fi acordată de Ministerul Învăţământului pentru judeţul Constanţa“, a declarat Chiru. El a adăugat că, prin acest proiect, vor fi construite opt săli de clasă, pentru ca elevii să nu mai fie înghesuiţi din cauza spaţiului insuficient.

„Numărul de copii din Lumina este foarte mare, iar sălile de clasă insuficiente, motiv pentru care sunt supraaglomerate. Deocamdată, este suficient să extindem una dintre unităţile de învăţământ însă, dacă numărul copiilor va creşte, ne propunem să mai construim o altă şcoală“, a explicat Chiru, care a adăugat că, în localitatea Lumina, învaţă aproximativ 900 de copii.

Edilul şef al comunei a mai spus că, în perioada imediat următoare, va fi inaugurat şi terenul de sport care a fost amenajat în curtea Şcolii nr. 2 din localitate, pentru copiii care învaţă la această unitate şcolară. Valoarea proiectului este de 100 de mii de euro, bani care vor fi alocaţi în mare parte de la ministerul de resort.

Telegraf, Luni, 16 Noiembrie 2009
Ionela HALCIUC

Print Friendly, PDF & Email