La Centrul pentru tineret din localitatea Lumina a fost întocmit deja un calendar cu evenimente şi activităţi găzduite aici. Nu au trecut nici două luni de când a fost tăiată panglica şi iată că, la Lumina, de la o săptămână la alta un număr tot mai mare de tineri se înscriu pe lista cu protagoniştii unor concursuri, încă o dovadă că proiectul implementat la Lumina e privit cu mult interes de către localnici, de tineri, de elevi şi părinţii lor. „Tinerii au o casă a lor“, spune Dumitru Chiru, primarul comunei.

Proiectul implementat cu sprijinul Zonei Metropolitane Constanţa poate fi considerat o poveste de succes. S-a adeverit că am avut dreptate când am declarat la inaugurare că tinerii vor face cărare bătută către sălile de fitness şi către cercurile de dans şi pictură, ultimele fiind frecventate de elevii cu înclinaţie către şevalet. În ultimele zile, Centrul pentru tineret din LUMINA a găzduit o dezbatere ce a avut ca temă literatura. S-a discutat mult şi bine despre abordarea textelor literare în cadrul orelor de lectură, dar şi despre formarea unor abilităţi. Tinerii care au descoperit plăcerea lecturii au avut ce povesti despre această bucurie. De acum încolo, îndrăznim să anticipăm, tinerii vor păşi cu alte gânduri şi cu alte proiecte pragul unei biblioteci.

Câţiva dascăli au întocmit deja un calendar cu evenimente, alţii se gândesc să desfăşoare unele activităţi şcolare în sălile Centrului pentru tineret, cea mai solicitată fiind cea de IT.

„Am reţinut, spune Dumitru Chiru, câteva propuneri făcute de cadrele didactice care au pregătit spectacole şi activităţi unde vor fi invitaţi şi părinţii elevilor. E un început promiţător. Ne gândim să-i apropiem mai mult pe tineri de tradiţiile şi obiceiurile satului. Îi vom încuraja să promoveze dezbateri care să-i ajute să descopere oportunităţi pentru cariera profesională. Tinerii trebuie să fie pregătiţi să intre într-o competiţie, să aibă şanse pentru a reuşi într-o competiţie, să aibă şanse pentru a reuşi în viaţă.”

Şi pentru a atrage şi mai mult atenţia asupra Centrului pentru tineret,casa tinerilor din Lumina, inserăm aici numele coordonatorilor unor activităţi care nu vor fi uitate: Tatiana Pintilie, Cristian Coroiu, Alina Saghin, Niculina Voicu, Anamaria Fumea.

Articol preluat din Cronica Metropolitana, publicatie editata de Zona Metropolitana Constanta

Print Friendly, PDF & Email