Stimati cetateni,

Va aducem la cunostiinta ca in aceasta seara Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a aprobat o serie de hotarari ce vizeaza masurile de prevenire si combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

Astfel, in conformitate cu prevederile din Hotărârea C.J.S.U. nr. 63 din 03.11.2020, purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise devine obligatorie în întreg județul Constanța.

Astfel, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în județ, respectiv mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

In anexele atasate se afla stipulate masurile ce se aplica pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei și a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 in functie de gradul de incidenta al fiecarei localitati.

Anexe masuri de preventie coronavirus [pdf]

Mentionam ca potrivit informatiilor oferite de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta rata de incidenta de infectare cu virusul SARS-COV-2 la nivelul localitatii Lumina este de 1.10. In acest caz se aplica masurile prevazute in Anexa 1, 2, 5 si 6 din documentul atasat.

Precizam de asemenea ca prin intermediul Hotararii nr. 64 a CJSU si la propunerea Inspectoratului Scolar Judetean Constanta au fost suspendate cursurile fizice pentru elevii clasei a VIII-a A de la Scoala Gimnaziala Lumina avand in vedere aparitia de cazuri confirmate cu infectarea cu virusul SARS-COV-2. Cursurile scolare pentru elevii clasei mentionate se vor desfasura conform gradului 3 (ore online) pana la data de 13 noiembrie 2020.

Print Friendly, PDF & Email