În urma alegerilor locale din data de 10 iunie cetăţenii comunei Lumina au stabilit ca în următorii patru ani să îl revalideze în funcţia de primar pe domnul Dumitru Chiru. De asemenea un număr de 15 consilieri de la PSD, PNL, PDL, PP-DD şi PUER vor participa la luarea deciziilor importante pentru viitorul comunei. Întruniţi în prima şedinţă de consiliu, aceştia l-au reales în funcţia de viceprimar pe domnul Ioan Roman.
Aceasta este formula în care Primăria Comunei Lumina pleacă la drum în noul mandat. Vineri a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului local, în cadrul căruia edilul şef şi aleşii au depus jurământul pentru următorii patru ani.

Funcţia de primar îi revine şi în următorii patru ani lui Dumitru Chiru, aflat la cel de-al doilea mandat. Acesta va fi asistat de viceprimarul Ioan Roman, ales în unanimitate de consilierii locali.

În cadrul şedinţei de constituire a consiliului local, toţi câştigătorii alegerilor din 10 iunie au depus, rând pe rând, jurământul.

Consiliul local al comunei Lumina cuprinde 15 membri, majoritatea fiind reprezentanţii USL. Dintre aceştia, şapte sunt din partea Partidului Social Democrat şi trei din partea liberalilor. Democrat liberalii au doua mandate de consilier, la fel ca şi Partidul Poporului-Dan Diaconescu, iar Partidul Uniunea Ecologistă din România are, şi el, un reprezentant.

Sursa: Litoral TV

Print Friendly, PDF & Email