colaj asfalt um

Primaria Comunei Lumina anunta continuarea programului de imbunatatire a infrastructurii rutiere din comuna Lumina.

La initiativa primarului Comunei Lumina, domnul Ioan Roman, Consiliul Local a aprobat mai multe proiecte de asflatare a strazilor din comuna ce au ca sursa de finantare fonduri din bugetul local.

In prima parte a acestui an a fost asfaltata strada Bradului din Comuna Lumina. De asemenea, au fost efectuate lucrari in cadrul proiectului „Modernizare strazi comuna Lumina, strazile Berzelor si Rogozului, com. Lumina, jud. Constanta.

asfltare strazi bradului

Lungimea totoala a acestor strazi este de aproximativ 1,5 kilometrii.

Lucrari cu fonduri de la bugetul local pentru modernizarea strazilor din cartierul de la Unitatea Militara

De asemenea, Primaria Comunei Lumina anunta ca au inceput lucrarile de asfaltare a strazilor din cartierul de la Unitatea Militara. Strazile ce urmeaza sa fie modernizate sunt Soimului, Dacilor, Patriei, Libertatii, Academiei, Militari, 9 mai, Prel. Iasomiei, Garii si Cucului.

Sumele necesare pentru realizarea acestui proiect provin de la Bugetul Local al Comunei Lumina. In total vor fi modernizati 2,4 kilometrii de drumuri din localitate prin intermediul acestui proiect.

Intr-un interviu acordat publicatiei CTNEWS.ro, primarul Ioan Roman a ținut să le explice cetățenilor de ce a ales să includă în programul de modernizare a străzilor această zonă în detrimentul unui cartier mai vechi:

”E adevărat că acolo unde se asfaltează este un lucru binevenit, dar sunt nemulțumiți ceilalți unde nu se asfaltează. Un alt adevăr este că acesta este un cartier nou și mulți cetățeni sunt nemulțumiți că de ce în cartierul ăsta nou asfaltez și în cartiere vechi nu mai asfaltez. Acest cartier fiind nou, legislația de acum nu mai permite să faci doar pietruirea unei străzi de pământ. In acest sens a trebuit să ducem până la capăt proiectul de modernizare a acestor străzi.”

Primarul Comunei Lumina spune ca aceste proiecte sunt doar o parte dintr-o lista mai lunga de obiective pe care institutia pe care o conduce le are in vedere.

”In primărie, la ora actuală, avem proiecte pentru modernizarea a 30 de kilometri de strazi din comuna. Din bugetul local putem susține financiar în jur de 10 kilometri, în momentul de fata. Avem deja semnate contracte de finantare pe fonduri europene. Unul dintre ele se refera la asfaltarea a 6,4 kilometri de străzi iar al doilea 2,8 kilometri . Pentru restul rămâne să vedem o altă sursă de finanțare”, a precizat primarul Ioan Roman.

In ceea ce privește contractele finantate prin fonduri europene, birocrația și procedurile sunt greoaie, însă, autoriatile locale speră ca până în toamnă să înceapă lucrările de asfaltare pentru un numar de proiecte pentru care au fost semnate deja contracte de finantare.

Print Friendly, PDF & Email