Comuna Lumina se poate mândri  cu  titlul de localitatea cu cele mai mari sume accesate pentru îndeplinirea obiectivelor de investiții aflate în derulare în anul 2015. Astfel comuna Lumina se află pe primul loc în județul Constanța și pe locul patru la nivel național.

Potrivit datelor Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cea mai bogată primărie de comună din România a fost Primăria Miroslava din judeţul Iaşi, cu venituri totale de 56,2 milioane de lei. Pe locul doi s-a aflat Chiajna, care a avut venituri de 55 milioane lei. Potrivit execuţiei bugetare din 2015, Primăria Dragomireşti din judeţul Ilfov ocupă locul trei; urmează comuna Lumina din Constanţa, cu venituri totale în 2015 de 41,3 milioane de lei, Floreşti din Cluj, comuna Cumpăna din Constanţa, Ariceşti din Prahova, Valu lui Traian din Constanţa, Dumbrăviţa şi Giroc din Timiş.

Mai mult decat atât Primăria Comunei Lumina nu a fost nevoită să acceseze credite pentru derularea proiectelor și nici nu are facturi restante la plată la lucrările efectuate, fiind cu plățile la zi.

Bugetul administraţiilor locale e format din veniturile proprii, sumele din TVA defalcate de la bugetul de stat, subvenţiile de la bugetul de stat, sumele atrase de la Uniunea Europeană şi alte venituri.

Din cele 18,05 miliarde de lei, cât au fost veniturile cumulate ale primăriilor de comune din România, cele mai mari sume le-au încasat primăriile din judeţele Iaşi (709 milioane lei), Timiş (699 milioane lei), Suceava (642 milioane lei), Prahova (633 milioane lei) şi Argeş (612 milioane lei). Pe de altă parte, Hunedoara, Tulcea, Ialomiţa, Brăila şi Covasna sunt judeţele cu cele mai mici venituri cumulate ale primăriilor de comună în 2015.

Sursa: Business Magazin/Litoral TV

Print Friendly, PDF & Email