Continuand traditia, Primaria si Consiliul Local Lumina organizeaza si in acest an Zilele Comunei Lumina, editia a IX-a.

Evenimentul isi propune in fiecare an sa adune laolalta toti locuitorii comunei, oferind activitati dedicate copiilor, tinerilor dar si batranilor. O ocazie minunata de a participa la un spectacol multi-etnic, ce va aduce pe scena instalata in centrul comunei ansambluri de dansuri si artisti indragiti de public.

Pe scena vor urca Ansamblul de dansuri folclorice “Luminite Dobrogene”, format din copiii din localitatea Lumina si instruiti de doamna Elena Dordea. Alaturi de ei se vor mai afla Ansamblul folcloric “Dobrogeanca” din localitatea Ovidiu si Ansamblul Folcloric „Vanghelismo” din Mihail Kogalniceanu. Pentru ca am adus aminte de multiculturalitate, cei ce vor lua parte la eveniment vor putea sa urmareasca Ansamblul de Dansuri „Armanamea” din localitatea Ovidiu, Ansamblul de dansuri grecesti „Astras” dar si ansamblul de dansuri al Comunitatii Rusilor-Lipoveni din Constanta.

Pe lista artistilor invitati in acest la Zilele Comunei Lumina sa incante spectatorii se afla nume celebre ale muzicii romanesti. Astfel Primaria si Consiliul Local Lumina vor avea onoarea sa o invite pe scena pe doamna muzicii populare romanesti, MARIA CIOBANU. Unul din cei mai indragiti artisti de muzica populara, GELU VOICU, revine din nou pe scena din comuna pentru a incanta publicul cu melodiile sale. De asemenea trupa de muzica etno si populara NEMURITORII se adauga pe lista.

Varietatea stilurilor muzicale o aduce prezenta pe scena a lui IONUT GALANI, cunoscut deja pentru repertoriul sau de muzica greceasca si colaborarea sa cu Ansamblul de Dansuri Asteria.

Artistul de muzica etno-dance,  AUREL MOLDOVEANU, va urca si el pentru prima data pe scena din localitatea Lumina. Cunoscut deja publicului roman si celebru deja in toata Europa, MIHAI TRAISTARIU se va alatura si el listei de artisti. In final, publicul o va putea admira pe scena si pe DANIELA GYORFI.

Tot cu aceasta ocazie vor fi organizate si Crosul Primaverii dar si cel dedicat CICLISTILOR.

Zilele Comunei Lumina vor fi organizate in zlele De 7 si 8 mai 2016, fiind un eveniment multicultural dedicat tuturor locuitorilor din comuna Lumina.

page01

 

Print Friendly, PDF & Email