Consiliul local al Comunei Lumina a fost convocat in sedinta ordinara de consiliu de catre primarul Comunei Lumina, Ioan Roman.

La sedinta de consiliu au fost prezenti 17 consilieri locali, din totalul de 17 consilieri alesi, dupa cum urmeaza:

Ungureanu Mihai Viorel (PNL)
Rasteanu Claudia (PNL)
Pirvu Nicoleta (PNL)
HAGI-CALIL ENGHIN (PNL)
Mirea Tatian (PNL)
Calin Madalina (PNL)
Badanac Daniel (PNL)
Munteanu Gabriela (PNL)
Mihai Stefan (PSD)
Duiculete Cristian (PSD)
Mantea Daniel (PSD)
Pislaru Gabriel (PSD)
Orezeanu Luminita Daiana (PSD)
Chiru Dumitru (PSD)
Ali Aidar (PND)
Curtnazar Deniz (UDTTMR)
Besliu Gheorghe (PMP)

Pe ordinea de zi au fost supuse un numar de 49 de proiecte de hotarare, initiator fiind primarul comunei Lumina, Ioan Roman.

Un numar de 29 de proiecte de hotarare au fost aprobate  cu unanimitate de voturi, printre acestea aflandu-se vanzarea unor terenuri aflate in folosinta petentilor, planul de paza al comunei precum si extinderea sistemului de supraveghere video din comuna, Planul Strategic al serviciilor sociale, regulamentul de organizare si functionare a cimitirelor, tarifele pentru locurile de parcare dar si cele practicate de SC Gospodaria Lumina SRL, programul de activitati al Caminului Cultural si organizarea Zilei Comunei Lumina, Planul Urbanistic General, modernizarea strazii Belsugului  si constructia unor podete dalate pe Strada George Enescu si Trandafirilor.

Un numar de 5 proiecte de hotarare au fost aprobate cu 16 voturi pentru si 1 impotriva, din partea consilierului UDTTMR, Curtnazar Deniz.  Este vorba, printre altele, despre proiectul de infratire al localitatii Lumina cu localitatea Sireti, din Republica Moldova, alocarea sumei de 50.000 de lei catre serviciul de Salubrizare, recent infiintat, aprobarea planului de ocupare a functiilor publice din cadrul Primariei Lumina, proiectul de asfaltare a strazilor Decebal, Islazului, Murelor, Pinului, Teiului, Iasomiei, Traian, Garofitei, Frunzelor, cel de pietruire a strazilor din Sibioara si Oituz si cel de achizitionare a unui brat tocator de resturi vegetale.

In ceea ce priveste proiectul de proiectare a unui teren de sport pe strada Morii, acesta a fost votat de 9 consilieri (PNL+PND) in timp ce consilierii PSD, PMP si UDTTMR au votat impotriva. Acelasi numar de voturi l-au avut si proiectele de extindere a retelei de iluminat pe strazile Tulcei, Cerealelor, Salciilor si Trandafirilor, Modernizarea si asflatarea strazilor Cocorilor, Viorelelor, Prelungirea Liliacului, Sperantei si Ciprian Porumbescu si strazile Berzelor si Rogozului, aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Seriviciului de Salubrizare dar si cele de rectificare a bugetului si de utilizare a excedentului bugetar.

Consilierii au mai avut pe ordinea de zi un proiect referitor la achizitionarea unui autovehicul gunoiera, care a fost votat de 10 consilieri, sapte dintre acestia votand impotriva (PSD+UDTTMR). Acelasi numar de voturi l-au avut si proiectele de constructie a unei Sali de sport in incinta Scolii din Lumina precum si construirea unei case mortuare.

In ceea ce priveste aprobarea unui sprijin financiar pentru Parohia Lumina 1, consilierul PMP a votat impotriva, cei ai PSD si cel al UDTTMR s-au abtinut, iar PND si PNL au votat pentru. De mentionat insa ca iniatorul proiectului a propus o modificare cu privire la sumele ce urmeaza sa fie repartizate catre toate cultele din localitate.

Trebuie mentionat ca proiectele de hotarare vin sa rezolve probleme semnalate de cetatenii din comuna dar si sa duca la ideplinire o parte din prioritatile administratiei locale cu privire la dezvoltarea comunei si oferirea unor standarde de viata cat mai bune in localitate.

Primarul comunei Lumina, Ioan Roman declara: “ Imi manifest speranta ca echipa de consilieri, va intelege importanta functiei ce o detin si faptul ca au fost alesi pentru a reprezenta interesele cetatenilor.  Toate proiectele de hotarare supuse spre aprobare vin sa rezolve problemele cu care se confrunta cetatenii din localitate si acopera o sfera larga de domenii.

 Cu respect, primarul localitatii Ioan Roman.”

Print Friendly, PDF & Email