In sedinta publica sustinuta la Caminul Cultural din localitatea Lumina, reprezentanti ai Prefecturii Constanta, alaturi de primarul Ioan Roman, investit deja in functie, dar si secretarul comunei au prezidat sedinta de Constituire a Consiliului Local Lumina.

In perioada 2016-2020, comuna Lumina va avea un numar de 17 consilieri, numarul acestora crescand ca urmare a faptului ca localitatea a depasit 10.000 de locuitori.

In urma alegerilor din 5 iunie, Partidul National Liberal va avea un numar de 8 consilieri, Partidul Social Democrat va avea 6 iar Partidul Miscarea Populara, Partidul National Democrat si Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania vor avea cate un reprezentant.

Numele celor 17 consilieri locali validati in sedinta de constituire sunt:

 1. Curtnazar Deniz (Formatiune politica: UDTTMR)
 2. Ungureanu Mihai Viorel (Formatiune politica: PNL)
 3. Pirvu Nicoleta (Formatiune politica: PNL)
 4. Mirea Tatian (Formatiune politica: PNL)
 5. Badanac Daniel (Formatiune politica: PNL)
 6. Mihai Stefan (Formatiune politica: PSD)
 7. Mantea Daniel (Formatiune politica: PSD)
 8. Orezeanu Luminita Daiana (Formatiune politica: PSD)
 9. Ali Aidar(Formatiune politica: PND)
 10. Besliu Gheorghe ( Formatiune politica: PMP )
 11. Rasteanu Claudia ( Formatiune politica: PNL )
 12. Oanea Lidia ( Formatiune politica: PNL )
 13. Calin Madalina ( Formatiune politica: PNL )
 14. Popescu Viorel ( Formatiune politica: PNL )
 15. Duiculete Cristian ( Formatiune politica: PSD )
 16. Pislaru Gabriel ( Formatiune politica: PSD )
 17. Chiru Dumitru ( Formatiune politica: PSD )

Daca pentru o parte din ei, functia de consilier local nu este straina, pentru multi dintre acestia, acesta este primul mandat, iar in momentul depunerii juramantului in fata alegatorilor adunati in Caminul Cultural din localitate, emotiile si-au facut simtite prezenta.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a primei sedinte de consiliu a fost desemnarea viceprimarului localitatii. Cei 17 consilieri i-au desemnat fara vociferari si certuri drept candidati pe Viorel Popescu si Mirea Tatian, ambii reprezentanti ai Partidului National Liberal.

Procedura de votare s-a facut prin vot secret iar dupa numararea buletinelor de vot rezultatul l-a desemnat castigator pe domnul Mirea Tatian, care si-a adjudecat 15 voturi. Contracandidatul sau, Viorel Popescu ,nu a obtinut decat un singur vot, in timp ce un consilier s-a abtinut.

Presedintele de sedinta, domnul Besliu Gheorghe, le-a propus colegilor sai sa amane pentru sedinta urmatoare desemnarea comisiilor de specialitate dar si componenta acestora. Chiar daca acest lucru a starnit nemultumirea colegilor mai tineri si a oamenilor din sala, consilierii au votat amanarea unei decizii pe acest subiect pentru sedinta viitoare.

In finalul sedintei, o parte din consilierii locali le-au promis cetatenilor mai multa transparenta si faptul ca se vor tine de cuvant si vor incerca sa tina toate sedintele de consiliu in Caminul Cultural, unde sa aiba acces usor toti cei interesati sa asiste la dezbateri.

Print Friendly, PDF & Email