Stimați consăteni,

Trăim o perioadă de timp dificilă, în care nu doar că trebuie să respectăm niște restricții pentru binele tuturor și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur, ci situația actuală ne constrânge pe mulți dintre noi financiar și din punct de vedere al libertății de mișcare.
Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, împreună cu echipa mea de consilieri și cu angajații primăriei, am elaborat un plan de măsuri în perioada imediat următoare, astfel:

1. Vă vom pune la dispoziție declarații pe propria răspundere pe care le veți găsi la orice magazin alimentar, astfel încât să vă puteți deplasa în limite legale unde vă este absolut necesar. Cu toate acestea, nu uitați că trebuie să limitați deplasările pentru siguranța tuturor!
2. În cazul în care Poliția locală va surprinde persoane care nu dețin mască de protecție și/sau declarație pe proprie răspundere, veți fi avertizați de obligativitatea purtării/deținerii acestora și vă vor înmâna 5 declarații si masti de protectie. Această măsură are ca scop ajutorarea celor ce întâmpină dificultăți financiare și/sau de deplasare pentru achiziționarea acestor materiale.
3. În cadrul primăriei se va institui o echipă de permanență care vă va sta la dispoziție 24 de ore din 24, la care puteți apela telefonic la numerele: 0241251828, 0729282519, 0733449753, 0733449751 (numarul Primariei de Whatsapp).

Solicitările dumneavoastră vor fi direcționate către 4 echipe mixte formate din Poliția locală+voluntari/consilieri locali care vor încerca să vă ajute în rezolvarea unor probleme cum ar fi:
– sunteți bolnavi / în carantină / în izolare și nu aveți pe nimeni care să vă ajute în procurarea de medicamente sau alimente de bază
– cunoașteți persoane sau familii care se află în situația anterior menționată și pe care nu îi puteți ajuta
– nu vă puteți deplasa din cauza unor motive bine întemeiate și aveți probleme a căror rezolvare ține de autoritățile locale competente

Menționez că acest serviciu pus de la dispoziție se adresează oamenilor care sunt într-adevăr în situații problematice și facem apel la bun simț, respect și responsabilitate pentru a putea fi uniți și într-adevăr utili.

4. Precizez de asemenea ca satele Oituz si Sibioara nu sunt in carantina, ci doar localitatea Lumina.

Așa cum v-am promis, vom fi alături de oameni și vom face tot ce ne stă în putere pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tuturor. Împreună vom reuși să trecem și peste aceste greutăți!

Cu respect,
Primar, Chiru Dumitru

Print Friendly, PDF & Email