Veste bună pentru prichindeii din Lumina. Autoritatea locală a reuşit să finalizeze lucrările la grădiniţa cu program prelungit şi la creşa din localitate.  Atât grădiniţa, cât şi creşa au fost amenajate în spaţiul unei foste unităţi militare, unde au mai fost construite tot de către administraţia locală, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, o grădiniţă, dar cu program normal, şi o şcoală primară pentru copiii din localitate.

Noua grădiniţă va funcţiona, la cererea părinţilor, cu program prelungit, fiind prevăzută cu sală de mese, spălătorie şi toate serviciile necesare. Potrivit şefului autorităţii locale, în grădiniţă vor învăţa 75 de prichindei, iar în creşă vor fi îngrijiţi 25 de copii. Cei o sută de micuţi au început anul şcolar în sediul grădiniţei cu program normal din Lumina. Pentru a reuşi să-i şcolarizeze pe micuţi, grădiniţa a funcţionat în două ture, dimineaţa şi după-amiaza.

Acest lucru nu va mai fi însă necesar, întrucât  cei o sută de copii s-au mutat în noile instituţii pregătite de autoritatea locală.

Camera 360
Deşi şi-a dorit să finalizeze construcţia grădiniţei cu program prelungit şi a creşei până pe data de 16 septembrie, odată cu debutul noului an şcolar, primarul Dumitru Chiru a întâmpinat o serie de probleme financiare, întârziind cu aproximativ o lună încheierea celor două obiective de investiţii.

Sursa:  Ziua de Constanta

Print Friendly, PDF & Email