Comuna Lumina se afla in plina dezvoltare, proces ce a inceput in urma cu ceva ani, si care a facut ca numarul de locuitori sa creasca exponential, ajungand in momentul de fata la aproximativ 10.000 de locuitori.

Primaria si Consiliul Local Lumina doresc sa vina in sprijinul acelor persoane din localitate care se ocupa in continuare cu agricultura sau cresterea de animale si care in momentul de fata nu au o piata de desfacere pe raza localitatii, nereusind sa vina astfel in intampinarea locuitorilor din comuna ce doresc sa achizitioneze fructe, legume sau produse din carne.

Astfel a luat nastere proiectul “Constructie Piata Agroalimentara in comuna Lumina”, proiect finantat de Primaria si Consiliul Local Lumina si de Consiliul Judetean Constanta , pentru care au demarat lucrarile de constructie.

Prin infiintarea Pietei Agroalimentare din Comuna Lumina dorim sa facilitam schimburile comerciale intre oameni si sa oferim posibilitatea producatorilor din localitatea Lumina de a-si expune marfa in conditii civilizate, conforme cu normele igienico-sanitare ale Uniunii Europene”, declara primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.

Locatia pietei  agroalimentare este situata in centrul localitatii, pe platoul vechii piete,  inaugurata in urma cu cativa ani( n.a.  pe strada Mare, langa dispensar) si care pe timpul iernii nu functiona datorita faptului ca vanzarea produselor se facea in aer liber, in conditii improprii.

Conform declaratiilor edilului localitatii, Dumitru Chiru, Piata Agroalimentara din comuna Lumina va avea o suprafata de 400 de metri si va cuprinde 7 spatii comerciale pentru magazine. Doua spatii comerciale vor fi amenajate special  pentru comercializarea produselor din carne si peste,  fiind dotate cu camera frigorifica. In piata vor putea sa isi expuna produsele agricole si producatorii locali, aceasta urmand a avea si tonete. De asemenea piata va avea un birou administrativ, un spalator pentru legume si un grup sanitar.

Comerciantii si producatorii locali ce vor dori sa isi desfasoare activitatea in Piata Agroalimentara din Comuna Lumina vor putea face acest lucru prin inchirierea unuia din spatiile comerciale ce vor fi disponibile dupa inaugurarea acesteia.

[lightbox_image src=” bigimage=” title=’Image’]

Print Friendly, PDF & Email