Cei peste 11.000 de locuitori ai comunei Lumina au motive de mândrie! Comuna constănţeană se află în plină dezvoltare datorită eforturilor susţinute ale administraţiei locale. În cel mai scurt timp, producătorii din localitate vor avea, chiar la ei acasă, un loc bine amenajat unde să îşi poată expune şi vinde marfa. Primăria din Lumina a demarat, încă de vara trecută, lucrările la o piaţă agroalimentară modernă, care va adăposti, în perimetrul celor 500 de metri pătraţi construiţi, mai multe magazine şi 20 de tarabe pentru legume şi fructe.

„Am încrederea că, în cel mult o lună, Primăria Lumina va încheia lucrările la Piaţa agroalimentară, astfel încât producătorii locali să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze cu marfa către pieţele din oraşe. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 90% şi ne dorim ca cel mai târziu de Ziua Comunei, care va fi pe 10 mai, să facem inaugurarea oficială”, a precizat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.

Finalizarea proiectului înseamnă o soluţie atât la problemele comercianţilor, cât şi la cele ale localnicilor. Dacă până acum oamenii din Lumina erau nevoiţi să îşi asigure necesarul de alimente din Constanţa sau Năvodari, odată cu deschiderea pieţei, localnicii vor fi scutiţi de la cheltuiala pe care o presupune un drum în oraşele învecinate.

„Lucrările pentru acest proiect au fost suportate în întregime din bani de la bugetul local, valoarea fiind de aproximativ 500.000 de lei. Cu aceşti bani am amenajat în totalitate clădirea, astfel că cei peste 200 de producători locali îşi for putea expune şi depozita marfa în cele mai bune condiţii. Vorbim atât despre tonetele pentru fructe şi legume, cât şi despre magazinele de lactate, pescărie sau carmangerie”, a declarat Dumitru Chiru.

Proiectele de investiţii ale comunei nu se opresc însă aici. Construirea unui nou parc în centrul comunei este cuprinsă în planul de buget pe anul 2014. Conform reprezentanţilor locali, parcul urmează să fie amenajat pe o suprafaţă de un hectar şi va cuprinde o zonă de recreere, cu băncuţe, spaţiu verde şi un loc de joacă destinat copiilor. Deja au fost făcute demersurile pentru studiul de fezabilitate, iar administraţia locală caută soluţii pentru atragerea de fonduri europene. De asemenea, aleşii locali spun că odată cu venirea primăverii, de îndată ce vremea va fi prielnică, vor începe lucrările de reabilitare a sectoarelor de drum deteriorate din cauza intemperiilor din timpul sezonului rece. În egală măsură, primarul Dumitru Chiru speră ca Executivul să înceapă finanţarea proiectelor majore de infrastructură aprobate în anul 2012, în special pe cel care vizează realizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă a satului Sibioara. Valoarea investiţiei se ridică, în acest caz, la peste 7.000.000 de lei.

Sursa: Ziua de Constanta

Print Friendly, PDF & Email