În fața cadrelor didactice, a elevilor, constructorilor și a altor invitati, primarul Comunei Lumina a tăiat ieri panglica de inaugurare a noului corp de școală din comuna Lumina.

Construcţia noii clădiri a durat un an şi jumătate și a presupus un nou corp de școală cu şase săli de clasă şi două laboratoare, cabinet medical, camere pentru depozitare produse alimentare, o mica săla de sport, grupuri sanitare la fiecare etaj şi  trei căi de acces.

Investiţia, făcută de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a costat 1.800.000 de lei, iar Primăria a venit cu o contribuţie de 2%“.

Noul corp de școală este conectat la vechea clădire, însă construcția era necesară mai ales din cauza faptului că numărul de elevi din localitate a crescut considerabil.

„A fost o luptă cu timpul, dar merită, pentru ca va rămâne  ceva pentru comunitatea din Lumina. Investiţia era atât de necesară, pentru că localitatea Lumina are acum peste 1.300 de copii şi nu avem unde să ţinem toate cursurile pentru acest număr. Astfel, vom îmbunătăţi serviciile pentru învăţământ în localitate“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.

Pe lângă cele mai înalte dotări ce privesc siguranța elevilor, detector de fum și stingătoare automate, constructorii se laudă cu o structură deosebită a clădirii.

Inaugurarea școlii a fost urmată de o slujbă oficiată de doi preoți care apoi au sfințit fiecare sală de clasă.

VIDEO

Print Friendly, PDF & Email