Stimati cetateni,

Va atentionam ca nerespectarea Hotararii nr. 319/2006 a Consiliului Local Lumina privind buna godpodarire a comunei se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 40 RON si 1000 RON.

Extras din obligatiile cetatenilor:
– sa execute lucrarioe de intretinere si reparare a locuintelor si anexelor gospodaresti;
– sa depoziteze rezidurile menajere in recipienti sau locuri special amenajate in acest scopin incinta gospodariei pana ce vor fi transportate la depozitul comunal;
– sa intretina curatenia si igiena in locuinte, in anexe, in curti, in gradini si pe celalte terenuri pe care le detin sau le folosesc.
– sa mentina in stare corespunzatoare imprejmuirile imobilelor si sa ingrijeasca pomii, spatiile verzi din curti si din fata imobilelor;
– sa curete trotuarele, rigolele, santurile, partea carosabila a strazii sau a drumului si sa indeparteze zapada si gheata din dreptul imobilelor in care locuiesc.
– sa asigure intretinerea drumurilor, trotuarelor, santurilor, podurilor, podetelor, fantanilor si captarilor de apa.
– sa pastreze curatenia pe arterele de circulatie si in alte locuri publice;
– sa pastreze si sa nu degradeze bancile, cosurile pentru hartii, indicatoarele, panourile de afisaj, imprejmuirile, cabinele telefonice si alte bunuri amplasate in locurile publice ale comunei.

ESTE INTERZIS
– depozitarea materialelor de constructii, lemnelor de foc, furajelor pentru animale, pe caile de comunicatie sau alte locuri publice pentru mai mult de 3 zile;
– evacuarea deseurilor menajere sau a dejectiilor, precum si aruncarea cadavrelor de animale in strada, santuri, rigole, cursuri de apa.
– parcarea sau stationarea vehiculelor, utilajelor agricole pe spatiile verzi, trotuare sau alei pietonale.

PRIMAR
DUMITRU CHIRU

Print Friendly, PDF & Email