Deșeurile nereciclate ne costă !

Conform celor mai recente studii IRES aproximativ jumătate dintre români nu colectează separat deșeurile în gospodărie. Prevederile legale in vigoare obligă însă autoritățile locale să colecteze separat de la populație deșeurile menajere.

De la an la an la costurile de transport, depozitare și neutralizare a deșeurilor menajere de la populație au crescut exponențial chiar dacă acest lucru nu s-a regăsit … [citeste]

Se caută soluții pentru subvenționarea taxei de habitat

Stimați cetățeni,

Dorim să vă precizăm că primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, a luat la cunoștință de nemulțumirile cetățenilor cu privire la efortul financiar ce presupune plata taxei de habitat și a sumelor stabilite prin Hotărârea Consiliului Local și este conștient de faptul că aceasta reprezintă o povară pentru mulți dintre cetățenii comunei Lumina.

În acest sens, încă de … [citeste]

Caravana de sănătate de la Crucea Roșie ajunge în satul Sibioara

Timp de două săptămâni, între 2 – 11 august 2023, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii vor evalua starea de sănătate a cetățenilor din satul Sibioara, prin analize medicale de bază și vor oferi consultații gratuite de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări.

Crucea Roșie Română oferă, … [citeste]

Informații depunere cereri refugiati Ucraina [Інформація щодо подання заяв про надання статусу біженця Україна]

Având în vedere modificările legislative în vigoare referitoare la noul program de sprijin pentru cazare și integrare pentru cetățenii străini sau apatrizii proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, vă punem la dispoziție următoarele informații relevante.

Informații și documente necesare programului de suport pentru cazare, masă și integrare, prima lună

Documente care trebuie atașate la cererea din prima lună:

  • Documentul
[citeste]
alegeri

Delimitare sectii de votare Alegeri Parlamentare 2016

Avand in vedere Alegerile Parlamentare din data de 11.12.2016, in conformitate cu prevederile legale, pe raza comunei Lumina, in ziua alegerilor, vor fi organizate si deschise urmatoarele sectii de votare:

Sectia de votare nr. 471 – Scoala Veche Lumina, Str. Mare nr. 158

Sectia de votare nr. 472 – Scoala Noua Lumina, Str. Pelican nr. 10

Sectia de votare nr. … [citeste]