Informații cu privire la înscrierea copiilor în Grădinița cu program prelungit „Luminița”, loc. Lumina, an şcolar 2024 – 2025

Conform Ordinului 4018 din 15.03.2024, MINISTERUL EDUCAȚIEI aprobă Metodologia – cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar, în servicii de educație timpurie complementare și Calendarul înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari în anul școlar 2024 – 2025 în unități de învățământ preuniversitar cu personalitatea juridică cu grupe de … [citeste]

Campanie de ridicare gratuită deșeuri electrice în luna mai 2024

SC ECO FIRE SISTEMS SRL, societate cu sediul în comuna Lumina, în parteneriat cu Primăria Comunei Lumina, desfășoară în lunile mai 2024 si noiembrie 2024 o campanie de conștientizare și responsabilizare în ceea ce privește apartanența la un mediu sănătos prin participarea activă la un program de colectare și reciclare a deșeurilor provenind din echipamente electrice și electronice (DEEE).

Potrivit … [citeste]

Campanie de sterilizare gratuită câini de rasă sau comunitari în comuna Lumina

Primaria Comunei Lumina, în colaborare cu Fundația Noroc și Cabinetul Veterinar Blue Vet 4 Pets, organizează o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor din localitate.

Campania se va desfășura în data de 20 aprilie 2024 pe baza de înscriere și bon de sterilizare eliberat de Primăria Comunei Lumina.

Persoanele interesate pot obține formularul de înscriere de la sediul Primăriei … [citeste]

Deșeurile nereciclate ne costă !

Conform celor mai recente studii IRES aproximativ jumătate dintre români nu colectează separat deșeurile în gospodărie. Prevederile legale in vigoare obligă însă autoritățile locale să colecteze separat de la populație deșeurile menajere.

De la an la an la costurile de transport, depozitare și neutralizare a deșeurilor menajere de la populație au crescut exponențial chiar dacă acest lucru nu s-a regăsit … [citeste]

Se caută soluții pentru subvenționarea taxei de habitat

Stimați cetățeni,

Dorim să vă precizăm că primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, a luat la cunoștință de nemulțumirile cetățenilor cu privire la efortul financiar ce presupune plata taxei de habitat și a sumelor stabilite prin Hotărârea Consiliului Local și este conștient de faptul că aceasta reprezintă o povară pentru mulți dintre cetățenii comunei Lumina.

În acest sens, încă de … [citeste]