Comuna Lumina este o localitate aflată în plin proces de expansiune, iar acest lucru nu poate fi contestat de nimeni. Faptul că tot mai multe persoane sunt tentate să locuiască aici aduce cu sine şi o responsabilitate mai mare din partea Primăriei, în sensul iniţierii unor proiecte demne de a conferi comunei un aspect cât mai modern.

„Avem în plan, pentru lunile viitoare, amenajarea unui parc în centrul comunei. Investiţia se ridică la aproximativ 100.000 de euro iar totul va fi suportat integral de la bugetul local. Considerăm că acest proiect este necesar întrucât se va dezvolta o zonă care nu este valorificată la întreaga sa capacitate“, a explicat primarul Dumitru Chiru.

Totodată, primarul a ţinut să precizeze că, recent, s-a mai primit o donaţie pentru construcţia unei noi biserici. „Lucrările de la biserică se vor face exclusiv din bani din donaţii. Am primit, săptămânile trecute, o donaţie, sumă din care am putut cumpăra 20 de palete de cărămidă pentru construcţie. Sperăm să se îmbunătăţească vremea, pentru a putea începe să ridicăm zidurile“, a adăugat primarul Dumitru Chiru.

În prezent, administraţia publică locală are în derulare mai multe proiecte menite să dezvolte infrastructura drumurilor şi cea de apă-canalizare.

„Am demarat, încă de astă-toamnă, un program de asfaltare şi pietruire a străzilor, iar lucrările au decurs chiar satisfăcător. Sunt gata mai multe străzi, a fost asfaltat şi drumul comunal care leagă Sibioara de DN 22“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru. Valoarea estimată a proiectului este de 15.790.624 de lei fără TVA.

Totodată, şi lucrările pentru introducerea reţelei de alimentare cu apă a satului Sibioara sunt avansate, fiind deja încheiată jumătate din ceea ce presupune proiectul, potrivit gospodarului-şef. Şi valoarea acestui proiect este mare – aproximativ 7.982.086 de lei fără TVA.

Tot la jumătate s-a ajuns şi cu investiţia privind obiectivul „Staţie de epurare şi canalizare la Oituz“. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 8.585.860 de lei.

De departe însă, cea mai mare grijă a primarului este finalizarea cu succes a construcţiei unui nou corp de şcoală. „Lucrările începute astă-toamnă la proiectul ce prevede extinderea sediului şcolii generale decurg destul de bine. Proiectul implică amenajarea a patru noi laboratoare, săli ce se construiesc lângă sediul deja existent, cu care se va face legătura printr-un culoar“, a declarat şeful autorităţii publice locale.

Investiţia se ridică la aproximativ 1.800.000 de lei.

Sursa text: Ziua de Constanta

Print Friendly, PDF & Email