Primăria Comunei Lumina a demarat lucrările pentru modernizarea şcolii gimnaziale. Potrivit documentelor oficiale, de atribuire a suma estimată se ridică la 1.800.000 de lei, fără T.V.A., investiţie care se va realiza prin Programul Operaţional Regional.

Proiectul prevede modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii cu clasele I-VIII Lumina, respectiv extinderea unităţii de învăţământ cu un corp de clădire cu regimul de înălţime P+1E. Astfel, prin noile lucrări, şcoala va dispune de şase săli de clasă, dar şi de laborator de chimie-biologie, cabinet medical şi sportiv, precum şi dotarea cu mobilier şi materiale didactice.

Primarul Comunei Lumina, Dumitru Chiru a declarat ca acesta este unul dintre proiectele de suflet ale administraţiei publice locale.

„Lucrările începute astă-toamnă la proiectul ce prevede extinderea sediului şcolii generale decurg destul de bine. Proiectul implică amenajarea a patru noi laboratoare, săli ce se construiesc lângă sediul deja existent, cu care se va face legătura printr-un culoar. Era nevoie de aceste noi spaţii, pentru că elevii învăţau deja în două schimburi, iar numărul copiilor din localitate este într-o continuă creştere“, a declarat şeful autorităţii publice locale.

„Investiţia se ridică la aproximativ 1.800.000 de lei şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Termenul de finalizare a investiţiei este de zece luni, asta dacă Guvernul va face la timp toate plăţile. Până acum, aşa s-a întâmplat. Ne punem toată speranţa ca anul şcolar 2015-2016 să debuteze cu această investiţie finalizată“, a mai spus Dumitru Chiru.

De precizat că localitatea Lumina are 1.180 de copii, iar beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt chiar ei. În ceea ce priveşte termenul de finalizare a lucrării, primarul ne-a informat că acesta este de maximum un an de zile.

Print Friendly, PDF & Email