In lista de prioritati a noului edil al comunei Lumina, Ioan Roman, proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere ocupa un loc fruntas. In vederea cresterii sigurantei si a calitatii vietii locuitorilor, primarul comunei are in plan demararea unor proiecte importante de reabilitare si asflatare a drumurilor din comuna Lumina.

Intelegand necesitatile oamenilor si dorinta de creea pentru locuitorii comunei conditii de trai din ce in ce mai bine, autoritatile locale din Lumina au intocmit o serie de proiecte ce vor fi supuse atentiei consilierilor locali spre aprobare.

Unul dintre proiecte vizeaza reabilitarea prin asfaltare a drumului ce face legatura intre soseaua Tulcei si localitatea Oituz.

Fișier_000 (2)Administratia locala va demara un proiect privind modernizarea infrastructurii rutiere de pe strada Mare din localitate prin construirea trotuarelor. Acestea au fost deteriorate in perioada lucrarilor ce au presupus asfaltarea strazii si montarea de borduri noi. Pentru realizarea acestei investitii, autoritatile locale vor folosi fonduri de la bugetul local dar vor solicita si sprijinul Consiliului Judetean Constanta.

Tot in acest sens administratia locala din comuna Lumina are in vedere reabilitarea si asfaltarea strazii Bradului, strada pe care se afla Geamia din localitate si care in prezent este pietruita.

Un alt proiect ce are in vedere cresterea calitatii vietii locuitorilor vizeaza realizarea retelei de iluminat public in cartierele noi din localitate unde nu au fost inca montati stalpi de iluminat.

Situata in apropierea municipiului Constanta, membra a Zonei Metropolitane Constanta, comuna Lumina are o populatie din ce in ce mai mare, deoarece oamenii aleg linistea in defavoarea agitatiei urbane. Asteptarile si cerintele locuitorilor sunt din ce mai multe iar autoritatile locale lucreaza la proiecte al caror scop este de a multumi cetateni prin dezvoltarea si modernizarea comunei.

Respectand toate procedurile legale, aceste proiecte vor fi trecute in ordinea de zi si dezbatute in prima sedinta a Consiliului Local.

Sursa: Graiul Dobrogei

Print Friendly, PDF & Email